Голямо състезание

Продавачът ЛЕВНО мести склада, пратката ще се забави 4-5 дни. Благодаря за разбирането.

до 3 дни
  • Комплект книги - История на света - Първа световна война 1914 - 1918 + Бурно примирие 1918 - 1939 ZO_163066 1

Снимката може да бъде само илюстративна

Комплект книги - История на света - Първа световна война 1914 - 1918 + Бурно примирие 1918 - 1939

Нов Гаранция 24 месеца 15 дни гаранция за връщане на пари Изцяло проследима пратка Наложен платеж
В наличност: CZ Търговец: LEVNO, spol. s r.o.

Доставка за 3 дни след изпращането

Гаранция за връщане на финансови средства
Ако не е изпратено в рамките на 5 дни
Ако транспорта отнеме повече от 7 дни

Код на продукта: 2778952

Нормална цена:
35,00 лв.
Остават:
3 бр
НАМАЛЕНИЕ:
21,00 лв.
Остават:
3 бр

Описание на продукта

Детайли

Книга Първата световна война 1914 - 1918 г.

  • Първата световна война е период, който беляза съдбата не само на много хора, но и на цели държави. Латентната враждебност между някои държави излезе на повърхността, а вътрешните разногласия се засилиха, особено в многонационалните държави. Пожарът на войната, който първоначално изглеждаше, че се очаква да бъде само локален, в крайна сметка обхвана почти целия свят. В нашата публикация, използвайки богат снимков материал, сме се опитали да отразим условията, довели до избухването на конфликта, и събитията от 1914-1918 г. в цялата им сложност, т.е. не само движението на фронтовете, но и ситуацията зад линията, последиците за цивилното население и т.н. От книгата може да се научи и за задграничната акция на Масарик, за легионерите, за това, което предшества 28 октомври 1918 г., и за нейното протичане в Прага и Бърно. Темата за Първата световна война е много обширна и би могла да бъде публикувана до безкрай, но от друга страна, 400-те страници на това издание съдържат и доста интересна информация, да не говорим за това, че успяхме да получим и публикуваме някои снимки от архива на граф Харах, който е присъствал на атентата в Сараево.

Книгата "Бурното примирие 1918 - 1939 г.

  • Първата световна война разтърсва човечеството и предизвиква значителни политически и социални промени. Управляващите класи на всички континенти са ужасени от масовия възход на комунизма, който привлича милиони работници с учението си за преобразяване на обществото чрез революция. В същото време в много страни на преден план излезе фашизмът, подпомогнат в немалка степен от голямата икономическа криза, последвала срива на Нюйоркската фондова борса през 1929 г. Фашизмът на Хитлер задуши зараждащата се демократична Германия и я замени с живия кошмар на нацистката държава. Войната пусна от бутилката още един джин: народите под колониално управление видяха, че европейските сили не са непобедими. Особено Великобритания и Франция бавно забелязват тази променена ситуация - реалността се отразява тежко на Германия, тъй като нейните колонии са ликвидирани от победителите. Един човек се откроява като олицетворение на свободата и справедливостта - Махатма Ганди, който води мирна борба за независимост на Индия.



Комплект от две книги: Първа световна война 1914-1918 г. + Бурно примирие 1918-1939 г., от поредицата "История на света".

Допълнителна информация

Производител Readers Digest
Бройки в опаковката 1

Package info

Мнения

Дискусия към продукта

Дискусия към продукта

Засега нямаме никакъв коментар или въпрос към тази стока, бъдете първи!

Изпратете ни вашия въпрос или коментар към продукта:




Търговец

Търговец

LEVNO, spol. s r.o., Бизнес идентификатор: 04676408
Chotěbuzská 198
Пощенски код: 100 00, Praha, CZ


Търговски условия

Търговски условия

Процедура за подаване на жалби

Процедура за подаване на жалби